Piano4Songs

 

                                            

                                                 Français                                   Nederlands                                     English

 

 

Begin met

Piano4Songs

 

daarna,

PasParPas

 

Liederen 

Download Piano4Songs

Download PasParPas

 

 

Electronische pianos

Pianos met hamers

Video piano 

 

Electronisch orgel

Decap huiskamerorgel

Video + audio orgel

 

Hooi maken als het regent

 

Neem contact op met ons

  

             

                                                            Home    

 

 

Geluidsbank - Electronische piano

 

De meeste computers hebben een eigen piano in hun geluidskaart. Als u ermee tevreden bent moet u niets anders kopen.

 

Al de computers met Windows hebben Microsoft GS Wavetable Synth met een pianoklank van goede kwaliteit die natuurlijk kosteloos is. Om die piano te kunnen waarderen kan u een *.mp3 bestand downloaden :  De demo van Microsoft GS Wavetable Synth downloaden . Het is een lied van Debussy, la Belle au Bois Dormant, dat we invoerden met PasParPas en dat gespeeld werd door Piano4Songs met die piano van Microsoft.

 

Die piano van Microsoft bestaat in alle computers met Windows. U moet dus alleen die piano kiezen in het menu Synth van Piano4Songs.

 

 

Een zeer mooie piano in de computer (+/- 149,00 € of een beetje minder in een winkel voor electronische muziekinstrumenten) is de piano The Grand 3 van Steinberg (www.steinberg.net) , een pracht, vooral de Steinway Model D Player. Deze virtuele piano is geleverd op 4 DVD. Het zijn dus geen CD-Rom, dat wil zeggen dat het geheugen reusachtig is. Men moet dus een microprocessor in de computer hebben die machtig is. Met een Dual Core gaat het zeer goed. Celeron of Sempron is niet voldoende. De computer moet DirectX hebben. Het is aangeraden een geluidskaart te gebruiken met ASIO DirectSound.

 

Om The Grand 3 met Piano4Songs te gebruiken is de alleenstaande versie Standalone voldoende. Er moet dan een USB stickmemory gekocht worden (+/- 20,00 €) voor de licentie bij Steinberg. Met de alleenstaande versie moet u ook een externe Midi-USB interface gebruiken (25,00 €) met één Midi In ingang en één Midi Out uitgang met vrouwelijke connectors want die Midi In en Midi Out  moeten verbonden zijn met een Midikabel. In Piano4Songs, selecteer met het menu Synthe die interface als uitgangsport. In The Grand 3, selecteer ook die interface als ingangsport. Op die manier zal Piano4Songs een externe piano verbonden met uw computer vervangen en aan The Grand 3 zeggen welke noten te spelen. Met een Midi-USB interface kan men alleen de piano horen. Om daarbij een klarinet of een hobo te horen moet men Cubase Essential van Steinberg aanschaffen. We vindend dat programma zeer ingewikkeld en het is veel meer eenvoudig externe interfaces te gebruiken. Als men wil de hobo samen met The Grand 3 zonder Cubase te gebruiken moet men twee computer hebben, ieder met een USB-Midiinterface. U bezit zeker een oude computer. Dat past zeer goed voor Piano4Songs die de hobo van die oude computer bestuurt en die ook The Grand 3 in de moderne computer bestuurt met de Midiinterface. Die twee computers zullen niet op dezelfde manier reageren. De ene zal trager zijn dan de andere. Dat heet de latentie. Piano4Songs kan dat gemakkelijk beheren. Maar als u The Grand 3 niet gebruikt is er geen Cubase noch Midi-USB interface nodig. Met de Microsoft piano kan Piano4Songs rechtstreeks op de geluidskaart van de computer spelen, de piano alleen of met de hobo. Als u dan de klank mooi vindt moet u niets anders kopen.

 

U kan deze Steinberg, The Grand 3, Steinway Model D Player beluisteren wanneer u het mp3 bestand SchumannWanderlust.mp3 download. Het is de begeleiding van een lieder van Schumann. De melodie is er niet want dan hoort men niet goed de begeleiding. De noten werden ingevoerd met PasParPas. Luidsprekers die diepe klanken kunnen weergeven zijn aanbevolen.

DebussyCestLExtase.mp3 is een ander lied van Debussy gemaakt met PasParPas. U zal de melodie niet horen. Op die manier zullen uw gedachten alleen op de piano van Steinberg gericht zijn. De kwaliteit van wat u hoort hangt ook veel af van de gebruikte luidsprekers. De opname in mp3 heeft een verlies aan kwaliteit van de klank veroorzaakt. In de werkelijkheid, is de piano veel mooier.

Piano4Songs is ook bestemd voor instrumentisten. Talrijke sonaten zijn beschikbaar zoals de sonate opus 108 N° 3 voor viool en van Brahms. In BrahmsSonateViolPia108_3_3.mp3 kan u het derde gedeelte horen. Het vioolgedeelte is op dezelfde piano gespeeld als de begeleiding. Piano4Songs kan als het mogelijk is botsingen tussen de noten van de melodie en de noten van de begeleiding vermijden. Maar normaal gezien moet de viool het solistgedeelte spelen. Nog eens is de klank van de mp3 opname meer slordig dan de klank die uit de geluidskaart komt met The Grand 3, waarmee de details beter te horen zijn.

  

Door middel van een USB-MIDI interface,kan u de computer op een externe electronische piano laten spelen, die dus zoals een meubel eruit ziet. Hun voordeel is dat de luidsprekers opzettelijk gemaakt zijn voor pianoklanken.