Piano4Songs

 

                                            

                                                 Français                                   Nederlands                                     English

 

 

Begin met

Piano4Songs

 

daarna,

PasParPas

 

Liederen 

Download Piano4Songs

Download PasParPas

 

 

Electronische pianos

Pianos met hamers

Video piano 

 

Electronisch orgel

Decap huiskamerorgel

Video + audio orgel

 

Hooi maken als het regent

 

Neem contact op met ons

  

       

                                                            Home    

 

 

Piano met snaren en hamers

 

 

 Als u een echte snarenpiano liever hoort, zijn er moderne versies van rolpiano's. Die huidige pianos waar u de toetsen ziet bewegen zijn bestuurbaar door een computer met bv.Piano4Songs.

 

De voornaamste merken die zo'n pianos leveren zijn QRS (www.qrsmusic.com), PianoDisc. (www.pianodisc.com), en Yamaha met zijn Disklavier.

 

 

Als u noch zingt noch met geen instrument speelt kan het zeer boeiend zijn alleen maar de mooie stukken die we voorstellen te beluisteren met het pianogedeelte op de piano die u gebruikt en de melodie bv. op de hobo van de synthesizer van uw computer. Yamaha, QRS en PianoDisc hebben veel mooie stukken gespeeld door grote artiesten in verschillende genres. U kan ook stukken beluisteren die gespeeld zijn door Gerschwin ou Rachmaninov. Het is zeer ontroerend.

 

Als u alleen maar piano speelt kan u ook vierhandig spelen wanneer u alleen bent. U moet de twee gedeeltes opnemen met het programma PasParPas. Het links gedeelte zal begeleidingsnoten zijn en het rechtse gedeelte is gemaakt met melodienoten. U moet dan eenvoudig de melodie of de begeleiding alleen laten spelen door Piano4Songs om de afwezige persoon te vervangen.

 

Men moet voorzichtig zijn als men een piano wilt kopen want een electronische heeft een heel andere klank dan een gewone piano met hamers en een buffet heeft een heel andere klank dan een vleugel.

 

Met het programma Piano4Songs kan men de pianoweergave verbeteren. Bv.met een rechte piano zouden de trillen normaal slecht gespeeld zijn (de toetsen bewegen maar men hoort niets). Als de hamers dichterbij de snaren zijn geplaatst, zullen de hamers een kortere weg moeten aflopen en de trillen zullen mooi klanken. Piano4Songs zal de trillen automatisch opsporen en zal op dat moment het soft pedaal drukken. Dat gaat zeer goed maar kan alleen gebruikt worden met rechte pianos waarmee de hamers dichterbij de snaren komen maar niet met pianos waarme de hamers opzij gaan om maar op twee snaren te spelen in plaats van drie.

 

Talrijke stukken voor Disklavier kunnen gevonden worden op de WEB als Midi bestanden. Bv. bij Yamaha PianoSoft, bij www.kuhmann.com/Yamaha.htm of www.piano-e-competition.com (klik op Competition history en op Midi files).   www.kunstderfuge.com heeft ook talrijke midi files, o.a. piano rolls opnames gespeeld door grote pianisten van de vorige eeuw zoals Horowitz of Rubinstein.

er comme Horowitz ou Rubinstein.