Piano4Songs

 

                                            

                                                 Français                                   Nederlands                                     English

 

 

Begin met

Piano4Songs

 

daarna,

PasParPas

 

Liederen 

Download Piano4Songs

Download PasParPas

 

 

Electronische pianos

Pianos met hamers

Video piano 

 

Electronisch orgel

Decap huiskamerorgel

Video + audio orgel

 

Hooi maken als het regent

 

Neem contact op met ons

  

       

                                                                 Home 

 

 

Decap huiskamerorgel

 

                    

 

Dit orgel heeft 110 pijpen gemaakt met tin en lood. Er zijn 2 registers. Allebei zijn gedekt. Het zijn dus gesloten pijpen. We hebben die gekozen omdat, voor dezelfde noot, een gesloten pijp twee maal korter is dan een opene pijp. De grootste pijp is ongeveer 1,50 meter lang en bereikt 2,60 meter vanaf de grond. We kunnen dus zo'n orgel met een diepe en warme klank gemakkelijk in een huis plaatsen.

 

Het orgel heeft een register van 5 octaven en een andere van 4 octaven. Dit register heeft pijpen van dunnere mensuur en speelt een beetje luider. Grof uitgelegd moet het register met 4 octaven de melodie spelen en het register met 5 octaven de begeleiding.

 

Afmetingen van het Decap huiskamerorgel :

           Hoogte : 2,60 m

           Breedte : 1,50 m

           Diepte : 75 cm

 

Electrische vermogen : 170 W tot 240 W. Meestal 180 W

 

Om de orgelbouwer te bereiken, klik op www.decap.be

 

 

Piano4Songs heeft menus die spciaal voor het Decap huiskamerorgel zijn bestemd. Men kan bv. de computer op het orgel aansluiten in één click. Als er in een bestand noten zijn die geplakt zijn kan men met Piano4Songs ze scheiden. Men hoort dan zeer duidelijk twee noten. Als men een Midi File heeft dat gespeeld wordt door een echte pianiste, zijn sommige noten niet lang genoeg gehouden. Met Piano4Songs kan men die noten verlengen en het geeft een goede resultaat. Men kan dus van meer muziek genieten.

Piano4Songs biedt u orgelmuziek aan, o.a. van Johann-Sebastian Bach.. Het is dus de computer die die stukken zal spelen. Maar u kan ook spelen op één of twee Midi master-keyboards verbonden aan het orgel met een Midikabel. Als u twee klavieren hebt zijn er twee Midi Out uitgangen voor één Midi In ingang in het orgel. Men moet dus de bevelen van de twee klavieren samensmelten. Dat kan met een klein doosje gebouwd door Midi Solutions :  de Midi Merger. Het heeft twee Midi ingangen voor één uitgang.

Met de link Liederen hiernaast links op dit scherm vindt u veel *.m@m bestanden voor orgel tussen die voor de piano. Ze zijn gratis. Maar men moet niet aarzelen om pianostukken of stukken voor viool begeleid door de piano op het orgel te laten spelen. Het is zeer zapig..

Hiernaast hebben we enkele voorbeelden onder de vorm van *.mp4 audio en video bestanden :

                                          Orgel : video en audio