Piano4Songs

                                            

                                                 Français                                   Nederlands                                     English

 

 

Begin met

Piano4Songs

 

daarna,

PasParPas

 

Liederen 

Download Piano4Songs

Download PasParPas

 

 

Electronische pianos

Pianos met hamers

Video piano 

 

Electronisch orgel

Decap huiskamerorgel

Video + audio orgel

 

Hooi maken als het regent

 

Neem contact op met ons

  

         

                                                           Home 

 

 

PasParPas

 

Met PasParPas maakt U bestanden (liederen) voor Piano4Songs. PasParPas is een stap per stap invoerprogramma, want fluitisten, zangers, enz., spelen gewoonlijk weinig of geen piano.

 

Dat ziet er een beetje rustiek uit terwijl er programma's bestaan die grafische methoden gebruiken of zelfs erkenningsprogrammas. Maar met deze programmas is het verplicht verbeteringen te maken die zeer vervelend zijn. Met programmas met grafische methoden bent u verplicht altijd van één scherm naar een ander te kijken, wat zeer vermoeiend is. Met PasParPas hoort men de naam van de noten en daarmee moet men alleen naar één scherm kijken. Dat is zeer rustgevend. Met PasParPas zal men kilometerinvoer kunnen verrichten, dat wil zeggen zeer snel op het klavier van uw PC werken met één eenvoudige operatie terzelfdertijd. Het is veel meer rustgevend en sneller dan met de muis in te voeren, wat pijn in de pols geeft.

 

Als de wetgeving van uw land het toelaat kan u de partituur scannen als *.bmp of *.jpg bestanden, en dan het beeld laten komen beneden op het scherm terwijl u boven invoert. Gedurend het invoeren zal u van een maat  naar de andere gaan en de partituur zal volgen zonder iets te doen. Het is zeer aangenaam wanneer men reist  of wanneer we op de trein willen werken.

  

Het invoer gebeurt in verschillende fasen.Het werk begint met het invoer van de toonhoogtes. Drie mogelijkheden : eerst, met een elektronische piano verbonden aan de geluidskaart . U speelt wat op de partituur geschreven is maar zonder U te bekommeren met de lengtes. Bv. als U een ingewikkeld akkoord moet spelen, neemt U daarvoor de nodige tijd. Men erkent het lied niet in wat U speelt. Het enige wat wij nodig hebben is de toonhoogtes.

Dit is de snelste methode.

 

Als tweede mogelijkheid zal men een beeld van de partituur op het scherm zien, en men klikt eenvoudig op de noten. Daar U vooraf op de vier hoeken van de notenbalk hebt geklikt, kent PasParPas de toonhoogtes van de geklikte noten. Het beeld is een met een scanner bekomen *.bmp of *.jpg bestand.

Dit is de traagste methode.

 

De derde methode om toonhoogtes in te voeren is bestemd voor diegene die geen elektronische piano of geen scanner hebben. Het computersklavier is voldoende. Men zal dus de noten typen met de toetsen A tot G volgens de Angelsaksiche gewoonte. Als alle toonhoogtes ingevoerd zijn, zal men hun octaaf bepalen. Het octaaf blijft hetzelfde tot wanneer u hoort in de luidspreker dat de noot één octaaf te hoog of te laag is. U moet dan van octaaf veranderen met een zekere toets en het invoeren wordt dan voortgezet in dat nieuwe octaaf. Met deze methode kan men een lied van twee bladzijden in een half uur invoeren. Als beginneling zal men eerst traag werken, maar met een beetje gewoonte zal men vlug goede automatismen verkrijgen

De snelheid van deze methode zit tussen de twee anderen. We raden deze methode aan aan diegene die geen pianoklavier hebben.

 

De volgende stap is het invoer van de lengtes. U moet een lengte aanduiden alleen als er een verandering is. Schubert heeft liederen geschreven waar de rechter hand op de piano alleen zestienden speelt. Dus moet men één enkel lengte typen aan het begin van het tweede spoor, en dat spoor is gedaan. Met een akkoord van 4 of 5 noten is één lengte voldoende. Men bespaart dus veel tijd.

 

Daarna, moet men de velocities intoetsen, het begin van de frasen aanduiden en hun volgorde. Eindelijk bekomt men een *.m@m bestand gespeeld door Piano4Songs. Men kan ook midifiles maken.

 

 

 

Downloaden

 

Om PasParPas te downloaden klik eenvoudig op

 

 

                                              PasParPas downloaden